perjantai 25. marraskuuta 2011

BATin kisat 20.11.11

Olimme eilen pitkästä aikaa Sashan kanssa kisaamassa. Kisat olivat Hyvinkäällä heti aamusta ja väsytti aivan mielettömästi kun ajoin paikalle. Luvassa oli kolme agilityrataa, Anne Saviojan tuomaroimana.
Leikitin Sashaa ennen ratoja ja se tuntui syttyvän kovasti siitä.

Eka rata näytti todella helpolta. Vähän mua mietitytti alun rengas, koska Sasha on tullut renkaan kehiköstä läpi lähiaikoina ja teki sitä myös lämppäesteilläyt ollut kovin vaikea. Niin, ja keppien jälkeen oli pitkä lähetys aika suoralle putkelle mistä matka jatkui toiselle puolelle joten tiesin että Sashan on pakko irrota, muuten tulee kiire.
Sasha oli aivan ylikierroksilla kun kannoin sen radalle (nykyään en siis ota hihnaa edes mukaan radalle vaan kannan Sashan niin ettei tarvi hihnan kanssa sähläillä kun se silti juuttuu karvoihin).
No en saanut Sasha istumaan, enkä oikeastaan pysymään ollenkaan paikallaan. Otti tosi ruman varaslähdön mutta jatkoin koska oli jo hypännyt renkaan oikein mallikkaasti vaikka en ehtinytkään sen taakse, mikä oli suunnitelma. Sasha oli todella nopea ja irtosi makeesti, vähän se sinkoili mutta ei kovin pahasti, keinu oli hieno. Ennen keppejä oli tiukka käännös mutta mun mielestä kepeillevientä oli ihan helppo. Sasha kuitenkin ampaisi suoraan ekan kepin väärälle puolelle. Kun korjasin se sekosi täysin ja sai loppujenlopuksi hyllyn. Loppurata meni superhienosti. Irtosi hyvin putkeen, vauhdikas pätkä ennen puomia ja todella hyvä puomi.
Tokakin rata näytti mun mielestä helpolta, aika pitkälti eka rata toisinpäin mutta ilman keinua ja välistävedolla jonka jälkeen putki Aan alla. Sasha meni aivan upeasti, välistäveto ihan hyvä, kepit vauhdikkaat, puomi super. Mutta välistävedon jälkeen kun oli se putki Aan alla en ottanut Sashaa haltuun niin paljon kun olin suunnitellut, jotenkin en halunnut häiritä makeeta menoa. No Sashahan livahti vähän selän takaa ja laittoi yhden tassun Aalle. HYL.
Kolmas rata olikin jo aika vaikea. Takaakiertoja takaakiertojen jälkeen, vaikea kulma puomin jälkeen, puomin jälkeen ansahyppy, todella hankala vienti keppien jälkeen putkeen jne. Näytti silti ihan hauskalta ja päätin luottaa siihen että Sasha irtoaa hyvin putken pimeään päähän keppien jälkeen.
Alkurata meni ihan mallikkaasti, vaikka ei ehkä ihan yhtä kovaa kun ekat. Twisti(?)kin toimo hyvin. Minun mielestä kepeille vienti oli ihan helppo mutta jonkun ihmeen syystä Sasha teki saman aloitusvirheen kun ekalla radalla. Masennuin. No Sasha irtoi hyvin keppien jälkeiselle putkelle mutta en sit jaksanut ihan ohjata, törkkäsin Sashan 3. viimeisen esteen taakse - HYL.

Triplahylky siis tulokseksi- jee. No mutta päivä oli oikein kiva ja Sashan vauhti oli hyvä. Jäi ihan hyvä mieli kisoista. Kivointa oli ehkä se kun kuuluttaja kuulutti meidän 3. startin kohdalla että "tältä koirakolta olemme nähneet tänään todella vauhdikkaita ratoja, saa nähdä josko nyt tulisi myös nolla." Ei kukaan noin olisi sanonut Sashasta ennen! :)
Ainut huono puoli kisoissa oli se että mielestäni Sashan lanneranka vähän taas jumittui... Todennäköisesti olen vain paranoidi mutta mun mielestä se seisoi eilen loppukisoista vähän takajalat liian lähellä etujalkoja. No laitoin lämmintä taas päälle kotona ja vähän hieroin. Toivotaan parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti